29 June, 2007

Bergen kunst

Elk jaar wordt er in Bergen (NH) in de zomermaanden een aantal kunstmarkten georganiseerd waarop zo'n 350 kunstenaars uit heel Nederland hun werk komen verkopen. Tot en met augustus kan men daar elke donderdag van 17:00 tot 22:00 uur rondom de Ruïnekerk uiteenlopende beeldende kunst kopen.

Dit jaar had de organisatie bedacht dat de eerste donderdag iets bijzonders moest worden: een Keramiekmarkt en gisteren was het zover. Om 17:00 uur stonden wij van Vormvast met elk een kraam te genieten van al wat er aan bezoekers langskwam. Omdat het weer zo bijzonder goed was - zonnig genoeg voor een terrasje, maar te fris voor het strand - liepen er ook aardig wat mensen langs.

Leuk om te zien hoe divers het werk van al die (ruim 72) keramisten is: van abstract tot figuratief, van gebruiksgoed tot decoratief en van handgevormd tot gegoten... We hebben natuurlijk ook zelf even rondgelopen en prachtig werk van andere keramisten gezien, bijvoorbeeld dat van Fredie Kok die onder andere prachtige vrouwfiguren maakt en Jos van Alphen met schitterend gebruiksgoed.

Op vrijdag 3 augustus staat ons collectief Vormvast op de culinaire markt in Haarlem.